Sevärdheter/besöksmål

 

Borgholms Slott

Känn historiens vingslag! Vid landborgens klippstup, högt över Borgehages ekskog, tronar Johan den III:s renässansborg som av Karl X förvandlades till ett barockslott och slutligen blev en ruin efter branden 1806.
Läs mer »

 

Borgholms Stadsmuseum

En av Borgholms vackraste gårdar med rötter från tidigt 1800-tal, byggd i så kallad Borgholmsstil, en hög bottenvåning av kalksten med sommarkök och en bostadsvåning i trä. Här finner ni tidsenliga interiörer och samlingar av Öländsk konst och konsthantverk samt en ny, årlig separatuställning.
Läs mer »

 

Himmelsberga

Ölands Museum för konst och kulturhistoria! Består av Ölands bäst bevarade radby och här finner ni ett friluftsmuseum, bestående av gårdar från 1700- och 1800-tal, gallerier och en välfylld museibutik.
Läs mer »

 

Långe Jan & Långe Erik

Två ståtliga fyrar vaktar vår vackra ö. Långe Erik med sina 32 m i norr och vid Ottenby Fågelstation på Ölands södra udde finner ni Långe Jan, som med sina hela 42m i höjd är Sveriges högsta!
Läs mer Långe Jan »
Läs mer Långe Erik »

 

Solliden

Drottning Victoria lät bygga sommarslottet Solliden i början av 1900-talet. Slottet har sedan dess varit den svenska kungafamiljens sommarresidens! Solliden är inte bara ett slott, här kan vi också strosa runt i de olika trädgårdsanläggningarna samt besöka slottsboden.
Läs mer »

 

Paradisverkstaden

Försäljning av keramik, glas och möbler i vacker miljö!
Här finner ni allt från små ljusstakar till stora trädgårdsurnor, allt i högklassig och omtalad design. Paradisverkstan har ett nära samarbete med slottsbodarna och är Kungliga Hovleverantörer!
Läs mer »

 

Vida konsthall & museum

Ett av Sveriges största glasmuseum med permanenta utställningar av makarna Ulrika Hydman-Vallien och Bertil Vallien samt ytterligare nationell och internationell utställningsverksamhet inom skulptur, måleri, glas, design etc.
Läs mer »

 

Världsarvet

Människor, djur och natur i samverkan, det är egentligen Världsarvet på Södra Öland eller som det benämns i folkmun - Stora Alvaret. Här samsas sällsynta växter och djurarter. Vad sägs om över 30 olika orkidée-arter och cirka 400 fågelarter! Världsarven utses av den internationella organistationen Unesco.
Läs mer »

 

Ölands Djur- & Nöjespark

Vilda djur, nöjespark och vattenland! Allt på samma plats, en riktig totalupplevelse! I djurparken kan ni se över 160 djurarter! Många åkattraktioner, alla ingår på en och samma entréavgift! Vattenlandet är i det häftigare slaget med över 1000 kvadrat i vattenyta och bl a en 90m vattenrutschbana, Sveriges längsta!
Läs mer »